Légijármű esemény kapcsán alkalmazható önkéntes mentőszervezet bevethetőségének vizsgálata a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - Varró, Tekla (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2024)
A 2013-as évtől kezdődő erőteljes utasszám-, és cargo áru növekedés következtében megnőtt az igény a biztonsági szolgálatok, valamint a mentő- és tűzoltó szolgálatok nagyobb számú és hatékonyabb alkalmazására a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A jövőben újabb fejlesztések és bővítések várhatóak, ebből kifolyólag nagyobb igény lesz a mentőszolgálatok munkájára. A mentőszolgálatok működésének támogatására a szerző javaslatot tesz egy önkéntes alapon működő mentőcsoport létrehozására, akik a Budapest Airport Zrt. irányítása alatt, Nemzeti Minősítő Rendszerben való megfelelés esetén, az INSARAG irányelveknek megfelelően, könnyű kutató-mentő csapatként tudják segíteni a tűzoltóság és a repülőtéri egészségügyi szolgálat mentési munkálatait.