Létfontosságú rendszerek és létesítmények védelmével kapcsolatos kockázatelemzési módszertan szakirodalmának bemutatása - Ronyecz, Lilla (Védelem Tudomány a Katasztrófavédelem online szakmai, tudományos folyóirata, 2023)
A létfontosságú rendszerek és létesítmények védelmének szakterülete az elmúlt években a szak-mai- és tudományos közélet fókuszába került. Az állami és gazdasági szereplők körében kiemelt jogalkalmazási kérdésként jelentkezik a létfontosságú rendszerelemeket érintő kockázatelemzési eljárás és módszertan alkalmazási lehetőségének vizsgálata. A szerző cikkében a témakörhöz kap-csolódó hazai és külföldi mértékadó szakirodalmat elemzi és értékeli.