Az emberkereskedelem elleni küzdelem szervezetrendszere és az áldozatok segítése Ausztriában

Kulcsszavak: emberkereskedelem, áldozatsegítés, Ausztria, Igazságügyi Minisztérium

Absztrakt

Cél: A tanulmány dr. Molnár Melinda írásos összefoglalóját mutatja be a „Komplex áldozatsegítési szolgáltatások az emberkereskedelem áldozatai részére” című projekt keretén belül tartott online szakmai tapasztalatcseréről.
Módszertan: A szerző a kiadvány részletekbe menő tanulmányozását végezte el.
Megállapítások: A szerző meglehetősen informatív kivonatot készített, ahol a legfontosabb és leginkább releváns információk kerültek feldolgozásra, mellyel a téma kapcsán egy igazán átfogó bemutatást hozott létre.
Érték: Az emberkereskedelem elleni küzdelem ausztriai és hazai tendenciáiról képet kap az olvasó. A tanulmány a „Komplex áldozatsegítési szolgáltatások az emberkereskedelem áldozatai részére” elnevezésű projekt kapcsán tartott online szakmai találkozó írásos összefoglalójaként született meg. A kötet célja részletes képet adni azon komplex szervezetrendszerről, mely keretein belül Ausztriában az emberkereskedelem ellen küzdenek. Az online találkozón az osztrák szakértők mellett a magyar Igazságügyi Minisztérium, valamint a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány képviselői is jelen voltak, kik országunk saját mechanizmusait és szervezeti rendszerét ismertették az emberkereskedelem elleni harc kapcsán. A közös eszmecserét és részletes bemutatásokat követően meghatároztak olyan konkrét területeket, ahol a két ország fejlődhet, valamint szorosabbra fűzheti egymással az együttműködést.

Hivatkozások

Molnár M. (2022). Az emberkereskedelem elleni küzdelem szervezetrendszere és az áldozatok segítése Ausztriában. Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó.

Megjelent
2024-01-29
Hogyan kell idézni
HollósvölgyiM. (2024). Az emberkereskedelem elleni küzdelem szervezetrendszere és az áldozatok segítése Ausztriában. Belügyi Szemle , 72(1), 171-176. https://doi.org/10.38146/BSZ.2024.1.10
Folyóirat szám
Rovat
Könyvismertetés