Információk

Folyóiratunk a Magyar Traumatológia Ortopédia Kézsebészet Plasztikai Sebészet, nagy múltra visszatekintő szaklap, 1958-ban alapította az Országos Traumatológiai Intézet. A Lap 1992-től jelenik meg a jelenlegi címmel, négy orvos-szakmai Társaság (Magyar Traumatológus Társaság, Magyar Ortopéd Társaság, Magyar Kézsebész Társaság és a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság) hivatalos folyóirata lett. A folyóirat gyakorlati célja a négy rokonszakma (traumatológia, ortopédia, kézsebészet, plasztikai sebészet) művelőinek naprakész megismertetése a társszakmák tevékenységének aktuális problémáival, a legújabb kezelési módszerekkel, az elérhető gyógyítási eredményekkel.

A MATROKPLASZT Folyóirat Alapítvány 2010-től kiadója Szaklapunknak. Az Alapítvány 2011-ben tartalomszolgáltatási szerződést (Licence Agreement) kötött az EBSCO Publishing amerikai tartalomszolgáltató céggel. Cikkeink kereshetők az EBSCO Academic Search Complete adatbázisában.

Folyóiratunk 2014-től rendelkezik DOI számmal, amelyet visszamenőleg is hozzárendelünk a már megjelent cikkekhez.

Szakcikkeinket folyamatosan rögzítjük a Magyar Tudományos Művek Tára nemzeti bibliográfiában, valamint a Magyar Tudományos Akadémia REAL (cikkek listája) és a REAL-J (teljes folyóiratszámok) Adatbázisaiban.