Cikkismertetés: Az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása és a szív-érrendszeri halálozás kapcsolata

  • Devosa Iván Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kar, Kecskemét
Kulcsszavak: ultrafeldolgozott élelmiszerek, szív-érrendszeri mortalitás, hosszú távú eredmények, multicentrikus vizsgálat

Absztrakt

Mik azok az ultrafeldolgozott élelmiszerek? Károsítják egészségünket?

 

Információk a szerzőről

Devosa Iván, Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kar, Kecskemét

 

 

Hivatkozások

Zhong, G. C., Gu, H. T., Peng, Y., Wang, K., Hu, T. Y., Jing, F. C., & Hao, F. B. (2021). Association of ultra-processed food consumption with cardiovascular mortality in the US population: long-term results from a large prospective multicenter study. International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, 18(1), 1-14. doi: 10.1186/s12966-021-01081-3

Megjelent
2021-07-30
Hogyan kell idézni
Devosa, I. (2021). Cikkismertetés: Az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása és a szív-érrendszeri halálozás kapcsolata. Egészségfejlesztés, 62(3), 68-70. https://doi.org/10.24365/ef.v62i3.5995
Folyóirat szám
Rovat
Cikkismertetés

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei