Cikkismertetés: A közösségi alapú élelmiszer-termelés az egészséges táplálkozás kulcsa?

  • Devosa Iván Károli Gáspár Református Egyetem, Pedagógiai Kar, Budapest
Kulcsszavak: egészséges élelmiszer-hozzáférés, közösségi élelmiszerrendszerek, gyümölcs- és zöldségfogyasztás, oktatási és viselkedésváltoztatási programok, krónikus betegségek megelőzése

Absztrakt

A magas jövedelmű országok, köztük Ausztrália, bizonyos régióiban korlátozott az egészséges (egészségmegőrző) élelmiszerekhez való hozzáférés, miközben az étrenddel összefüggő krónikus betegségek aránya nagy. A közösségi élelmiszerrendszerek megerősítésére irányuló, fenn-tartható és széles körben alkalmazható stratégiák ígéretes megoldást jelenthetnek ezeknek az egyenlőtlenségeknek a csökkentésére.

Hivatkozások

Citation: Marjanovic S, Kent K, Morrison N, Wu J, Fleming C, Trieu K, McBride K, Simmons D, Osuagwu U, MacMillan F. The impact of community-based food access strategies in high income countries: a systematic review of randomised controlled trials. Public Health Res Pract. 2023;33(4). https://doi.org/10.17061/phrp3342333

Megjelent
2025-03-03
Hogyan kell idézni
DevosaI. (2025). Cikkismertetés: A közösségi alapú élelmiszer-termelés az egészséges táplálkozás kulcsa?. Multidiszciplináris Egészség és Jóllét, 3(1), 59-61. https://doi.org/10.58701/mej.18235
Folyóirat szám
Rovat
Recenziók